fredag 17 februari 2017

Daddy Issues - En exklusiv föreställning med Rebecka - Torsdag 16 mars,

Torsdag 16 mars

En exklusiv föreställning
kl 20:00 till 23:00

Entre 100:- förköp: simplesignup.se/private_event/

Ingen lekkväll, dock kultur, teater & ta en öl med trevliga vänner...

"Pershagen utstrålar teatralisk charm och mod." /.../ "visar både styrka och sårbarhet" /.../ "Med beundran berättar Pershagen om (socialt) förbjuden attraktion" /.../ "Med enkla medel utforskas ett tabubelagt ämne som lämnar en förstående." 

- EDWIN CHALUSI / SCENKONSTGUIDEN

Efter ett drygt år av föreställningar, med stående ovationer och utsålda hus på Stockholm Fringe Festival 2015, Fria Teatern (Stockholm), Stockholm Pride 2016, 4:e Teatern (Västerås) och Gothenburg Fringe Festival (där föreställningen tilldelades Most Provocative Award vid Gothenburg Fringe Awards 2016) är det nu dags för Daddy Issues att kickstarta 2017 med en exklusiv föreställning på Kinky Bar Bizarre i Stockholm.

*

"Jag är otroligt rörd över den respons som jag fått för föreställningen under det senaste året, varav en stor del kommit från medlemmar på DS där jag förstått att den florerat i antalet forum. Efter medverkan i bl.a. 'Nordegren & Epstein i P1' i april 2016 (länk finns på hemsidan) förstod jag att jag verkligen inte var ensam. Att den självbiografiska monologen inte längre bara handlade om mig. Och inget gör mig stoltare än att vara ett (självutnämnt) språkrör för en grupp personer vars sexualitet och attraktionsmönster fortfarande stigmatiseras år 2016. Det är en stor ära för mig att således få 'komma hem', och spela föreställningen inför de modigaste och mest inspirerande människorna jag vet: NI." 

- REBECKA PERSHAGEN

*

[Daddy Issues = en nedsättande term som används för att beskriva beteendet hos unga kvinnor som attraheras av och/eller har sexuella relationer med äldre män.]

Daddy Issues är en föreställning om äldre män, de unga kvinnorna som älskar dem, och omvärlden som tycker att dessa kvinnor är dumma i huvudet. Monologen är baserad på självbiografiska upplevelser, och pendlar mellan humor och allvar.

Vi möter drömmande flickor, speedade moralister och skamfyllda kvinnor, i berättelser om att konstant bli fråntagna tolkningsföreträdet för sin egen sexualitet.

Välkommen till gruppterapi och väckelsemöte!

*

Rebecka Pershagen är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg 2007-2010, och är verksam som skådespelare, dramatiker, sångerska och performanceartist. 

Bland tidigare verk kan nämnas monologen Alice Rebecka Teresia (2009), boken Vesper (2013), performanceverket The First and Last Dance (Audience Choice Award - Stockholm Fringe Festival 2014), och mobilappen Tempus Fugit (Stockholms stads Innovationsstipendium 2014). 

För Tempus Fugit har hon skrivit och medproducerat audioverk i bl.a. Berlin, Pyongyang, Torshavn (Färöarna) London och Edinburgh. Hon är även aktiv som drag queen och DJ, då känd som Bex De La Kex.

Länk till föreställningen hemsida med bilder, mediamedverkan, recensioner: 

Länk till föreställningens Facebook-sida: https://www.facebook.com/daddyissuesrebeckapershagen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar